Meyvecilik

İşletmemiz meyvecilik faaliyetlerine 2012 yılında kurduğu deneme bahçeleri ile başlamıştır. Bu denemeler sonucunda, farklı meyve çeşitlerinin bölgesel performansları ölçülerek yatırım planları oluşturulmuş ve 2016 yılında modern meyvecilik tesisi kurularak ilk etapta yıllık 15.000 ton meyve hedefiyle üretim faaliyetlerine başlamıştır.

Avrupa standartlarında kurulan tam bodur, örtülü telli terbiye sistemleri sayesinde ihracat odaklı kaliteli meyve üretimi gerçekleştirilmektedir. Yatırım planları doğrultusunda düzenli olarak bahçe kurulumları devam eden Bala Tarım, kendi alanında Türkiye’nin lider markalarından biri olmayı hedeflemektedir.

Ürünler

Elma

İşletmemiz bulunduğu bölgenin iklim yapısı ve coğrafi koşulları sayesinde 12 farklı elma çeşidini 3.000 da alanda yüksek kalitede üretebilmektedir.

Armut

Yaklaşık 160 da alanda 2 farklı armut çeşidi üreten işletmemiz, uyguladığı modern meyvecilik teknikleri sayesinde yüksek kalitede üretim yapmaktadır.

Telli Terbiye Sistemi

Profesyonel meyveciliğe imkan sağlayan telli terbiye sistemi, file örtüsünün serilebilmesi, meyve yükünün taşınabilmesi ve sulama sisteminin askıya alınabilmesi için uygulanan en doğru yöntemdir.

File örtüsü, gerek meyvelerin dolu hasırlarından korunabilmesi gerekse de çeşitlerin ihtiyaç duyduğu gölgeleme oranlarının sağlanabilmesi için yüksek önem taşımaktadır.

İşletmemiz bu sayede ihracat kriterlerine uygun, yüksek kalitede meyve üreterek ülke tarımına değer katmaktadır.

İyi Tarım

İyi tarım uygulamaları; tarımsal üretim sistemini sosyal açıdan yaşanabilir, ekonomik açıdan karlı ve verimli, insan sağlığını koruyan, hayvan sağlığı ve refahı ile çevreye önem veren bir hale getirmek için uygulanması gereken işlemlerdir.

Meyvecilik işletmemiz, iyi tarım uygulamaları neticesinde kontrollü ve izlenilebilir bir faaliyet süreci yürütmekte, bu sayede güvenilir ve çevreci anlayışla sağlıklı ürünler üretmektedir. Her yıl Tarım Bakanlığı tarafından yapılan denetimler sonucunda ürünlerimizin kalitesi belgelenmektir.

Akıllı Tarım

Üretim alanlarımızda bulunan istasyonlar ve bunlara bağlı sensörler yardımıyla; toprak ve hava sıcaklığı, nem, basınç, rüzgar, solar radyasyon gibi veriler kayıt altına alınmakta, erken uyarı sistemi sayesinde; oluşabilecek hastalık ve zararlılara karşı üretim sürecimiz dinamik olarak şekillenmektedir.